Voice: Kook ’n eitje met Google Home

Ik voorspel het einde van de kookwekker

Sinds ik Google Home thuis op mijn aanrecht heb staan doe ik niet meer moeilijk met het zetten van timers of instellen van kookwekkers op zondagochtend. “Hey Google, set the timer in 5 minutes”, appeltje eitje! Gaat nooit meer mis, geweldig! Toch is dit – heel verrassend – niet de meest gebruikte opdracht voor Google Home.

Luisteren naar muziek gevolgd door het volgen van het nieuws zijn het meest populair volgens de Amerikaanse statistieken.

 

 

Ik luister ook graag naar muziek via Google Home

Dat is een van de redenen waarom ik zo blij ben dat de Nederlandstalige Assistent op 26 juli werd geïntroduceerd door Google. Nog niet op Google Home, maar de verwachting is dat dit aan het eind van dit jaar op de markt komt. Fijn, want mijn favoriete playlist bevat ook het Nederlandstalige genre. En dat is best nog eens een uitdaging. Want nu ik Google Home heb gekoppeld aan mijn Spotify-account merk ik dat de Engelstalige versie toch wat moeite heeft met ‘Ilse de Lange’ en ‘BlØf’. Een van mijn kinderen vindt ‘Boef’ leuk, dat snapt ‘ie helemaal niet. Gelukkig…

Carla Verwijmeren

Translate »