Google Assistant

Nieuw: routines op de Google Assistent

Medio juli introduceerde Google in Nederland officieel de lang verwachte routine-functie. Dit is de opvolger van de beperkte ‘Mijn dag’ functie die Google al eerder in Nederland lanceerde. Wij vinden het super handig! Routines kunnen consumenten helpen bij terugkerende activiteiten, ofwel routines.

Wat zijn routines?

Met slechts een stemcommando kan de Assistent meerdere opdrachten voor je uitvoeren. Je kunt de standaard routines van Google gebruiken of zelf routines instellen. Dit kan op basis van locatie, gebeurtenis, tijdstip of moment van de dag. Bijvoorbeeld:

  • “Oké Google, goedemorgen”, de Assistent kan het licht aandoen, je vertellen over het weer, muziek afspelen en het nieuws laten horen.
  • “Oké Google, laten we naar huis gaan”, de Assistent kan verkeersinformatie geven, sms’jes verzenden en voorlezen en een podcast afspelen. Of het thuisfront op de hoogte brengen dat je onderweg bent.
  • “Oké Google, bedtijd”, de Assistent kan een wekker zetten, het licht uitdoen en rustgevende audio laten horen.

Wat kan ik als organisatie met routines?

De consument stelt zelf de gewenste routines in. Organisaties kunnen hier met relevante toepassingen op inspelen. Zo kunnen banken bijvoorbeeld de aandelenkoersen aanbieden, retailers de aanbieding van de dag of sportmerken een gezonde workout. Consumenten zullen alleen routines accepteren, waarvan ze de toegevoegde waarde zien. Hoe gaat jouw organisatie een plek te bemachtigen in de felbegeerde routines van de consument?

Meer informatie over routines?

Samen met jou ontwikkelen we oplossingen waarmee je klanten aan je merk verbindt via de Google Assistent. Altijd gedreven vanuit het perspectief van de klant en ambitie en mogelijkheden van de organisatie. Wil je hier meer over weten of concreet aan de slag met routines voor klanten van jouw eigen organisatie? Neem dan contact met ons op!

 

Smartvoices

Building the speakable web

Translate »