Wat is een Google Action?

Een Google Action is een applicatie op de Google Assistent. Met een Google Action kunnen externe partijen hun producten, diensten, nieuws of entertainment integreren in de Google Assistent. Denk hierbij aan Google Actions van Bol.com, de Toto Sportquiz en de Hypotheker.

Wat is een Voice App?

Een Voice App is spraakgestuurde software, waarmee een organisatie toegankelijk wordt via bijvoorbeeld de Google Assistent of Amazon Alexa. De officiële term bij Google is een Google Action. Amazon noemt dit een Amazon Skill. Via een Voice App geeft een organisatie de gebruiker de mogelijkheid om via de platformen van Google of Amazon met de organisatie te communiceren.

Kun je een voice-assistent ook in het callcenter inzetten?

Jazeker! Een voice-assistent kun je voor meerdere kanalen inzetten, ook in je callcenter. Dat kan zowel voor inkomende als uitgaande calls. Dit noemen we Smart Call Assistance. De technologie is nu nog vooral geschikt voor eenvoudige, repeterende calls. Naarmate spraaktechnologie zich verder ontwikkelt, zal het aantal mogelijke toepassingen ook uitbreiden.

Wat is Voice Search?

Voice Search is het zoeken van informatie via spraakopdrachten. Via het kanaal voice kunnen gebruikers met hun stem zoekopdrachten doen. Om informatie via Voice Search te kunnen krijgen, is er een spraak assistent en een apparaat nodig. Denk hierbij aan de Google Assistent, Siri van Apple of Alexa van Amazon.

Hoe werkt Voice Search?

Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan spreken boven typen als ze een zoekopdracht invoeren. Dit heet Voice Search. De algoritmen van Google zoeken dan het beste en snelst beschikbare antwoord. De toppositie hierbij veel waard, vooral omdat een voice-assistent op basis van het zoekalgoritme maar een antwoord geeft. Vooral bij devices zonder scherm, zoals bij de Google Home of AirPods.

Wat is voice marketing?

Voice marketing is het bedienen van gebruikers of klanten via het kanaal voice. Hiermee bedoelen we het toegankelijk maken van informatie, producten, diensten en entertainment voor het voice kanaal. Denk hierbij aan het optimaliseren van je website voor Voice Search en het ontwikkelen van Google Actions.

 

Hoe komt mijn bedrijf op de Google Assistent?

Om je bedrijf op de Google Assistent beter vindbaar te maken, kun je 3 dingen doen. Een Google Mijn Bedrijf pagina aanmaken. Je website beter vindbaar maken voor Voice Search en een Google Action ontwikkelen. In een Action kun je bijvoorbeeld producten of diensten van je bedrijf promoten.

Translate »